Avtorji

Ivica Vergan

Avtor glasbe;

Že kot majhna punčka se je ob poslušanju radia rada “pačila” pred ogledalom na playback znanih popevk. Ko ji je oče s podstrešja prinesel staro, zaprašeno harmoniko, je že prvi dan zaigrala tri narodne pesmice, kar tako, po posluhu. Seveda so bili starši in sorodniki (vsi dobri pevci) navdušeni in so jo vpisali v glasbeno šolo. Ko pa je stric iz Amerike (izdelovalec cerkvenih orgel) izvedel za nadarjenost svoje nečakinje, ki je takoj poslal čisto novo harmoniko. Že v osnovni šoli je napisala nekaj pesmic in jih ob spremljavi svoje harmonike pela tudi na tekmovalnih prireditvah. Uglasbila je približno 90 skladb, ki pa niso bile namensko napisane. Nastajale so spontano, ob raznih prilikah in posebnih trenutkih glede na razpoloženje. Pesmi, ki so bile vsebinsko bolj primerne za otroke je namenila svojemu sinu, ostale pa Primorskim fantom. Izogiba se pisanju “po naročilu”, ker je mnenja, da lahko le avtor predstavi skladbo dovolj doživeto in že ob ustvarjanju razmišlja o scenariju, koreografiji in scenskem nastopu.

Avtor besedila;
Prva besedila je za svoje skladbe napisala že v osnovni šoli. Posebnih motivov nikoli ni iskala, vse si je zapisovala sproti. Svoja doživetja in občutke beleži tako, kot se pojavljajo, zato ima vedno žepe vedno polne listkov. Besedilo potem sestavi v celoto in doda primerno melodijo. Rada ima šaljiva besedila in dinamiko, všeč so ji onomatopoični izrazi, ki v tekst prinašajo vedrino. Napisala je tudi nekaj pesmi v italijanščini.

Bogdan Gerk

Avtor glasbe;
Vse se je začelo med igro na ulici v družbi mestne mularije, z dvema palicama in škatlo pralnega praška. Pravzaprav je Bogdan v otroštvu oboževal Vesele Planšarje, vendar mu je v najstniških letih dneve lepšala rokerska glasba. V neki garaži v Izoli so se fantje pripravljali na poletne “špile”, ko ga je k sebi povabil Stane Škoda in tako je pristal v prvem narodnozabavnem ansamblu. Naslednja etapa so bile spet različne alternativne skupine tedanjega časa (Ideja, Dober dan). Že v rani mladosti je tu pa tam napisal kakšno skladbo, intenzivneje pa se je račel ukvarjati ob prihodu k Primorskim fantom. Zelo nerad piše namensko, največkrat glasbo in besedilo hkrati. Napisal je kakih 50 skladb.

Avtor besedila;
Od vedno je Bogdan rad pisal verze. Že veliko pred najstniškimi leti so nastajale pesmi, ki jih je kasneje sam uglasbil, ali jih podaril drugim glasbenim skupinam. Najraje ima vesele in zabavne vsebine, vendar so njegove zgodbe lahko tudi zelo življenjske in sestavljene iz takšnih in drugačnih trenutkov. Rad se izraža v metaforah, katerih cilj pa ni težko razbrati, ker vztrajnost in poglobljenost v nadaljevanje, reši vsako uganko. Velikokrat se je že zgodilo, da je kdo na njegova vrata potrkal v zadnjem trenutku, tik pred kakim festivalom ali tekmovanjem. Tudi v omenjenem času lahko nastanejo doživeta in kvalitetna besedila. Napisal je približno 55 besedil.

Scroll Up